Merakla Beklenen Diriliş Ertuğrul Ne Zaman Başlıyor?

Çarşamba günleri Trt1 ekranlarında reyting rekorları kıran yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın, yönetmenliğini ise Metin Günay'ın yaptığı  Engin Altan Düzyatan'ın basrolunu oynadiğı aksiyon- tarih türündeki dizi olan Diriliş Ertuğrul dizisinin teaser'ı 22 Eylül'de yayınlandı,sabırsızlıkla bekleyen izleyiciler yeni sezonda ne olacağını şimdiden merakla bekliyor.
Diriliş Ertuğrul Dizsinin Başrol oyuncusu Engin Altan Duzyatanli bir fotoğraf
Diriliş Ertuğrul Dizisi

Dizinin Genel Konusu ise şöyle:
Osmanlı Devletinin kuruluş aşamasından önceki dönemi Selçuklu Devletinin girdiği savaşlar,mücadeleleri,Selçuklu Devleti kurucusu Süleyman Şahla başlayan Kayı Obasının nasıl bir cihan devleti haline geldiğini ve bağımsızlık yolunda neler yapıldığını ve ilayı kelimetullahı yayma adına neler yapıldığını anlatan dizi, yeni sezondada izleyiciyi ekrana kilitlemesi bekleniyor.
Geçen sezonun son bölümünde neler olmuştu?
En sonki bölümde 61. bölümde neler olmuştu kısaca hatırlarsak şu şekildeydi: Sungur Tekin,Ertuğrul'un Noyanla olan kavgasında yaralanmış ve bunu öğrenen Hayme Hatun çok kızmıştı.
Bizans sınırına gitmeyi kafasına koyan Ertuğrul,kardeşi Gündoğdu ile arasında soğukluk başladı Toyda obanın beyi seçilmek için adaylığını açıklayan Ertuğrul ve Gündoğdu hummalı bir seçim çalışmasına başlamışlardı. Ancak Gündoğdu kardeşi Ertuğrul'un oba beyi seçilmemesi için elinden geleni ardına koymamış hatta kendisinin seçilmesi için obadakilere rüşvet vermişti.  Toyda oba beyi Gündoğdu seçilmişti. Ertuğrul'un gitmesini istemeyen Hayme Hatunun onca uğraşı hatta sonra yine Ertuğrul gitmeden önce kardeşi Gündoğdu'nun ısrarı dahi yeterli olmamış ve son olarak Ertuğrul bizans sınırına gitmek ve yeni yurt edinmek üzere yola çıkmıştı, yeni sezonda dizide neler olacak merakla bekleniliyor.
Yeni sezonda neler olacak?
Yeni sezonda neler olacağı tam net olmamakla birlikte,tahmin edileceği üzerine geçen sezon bizans sınırına giden Ertuğrul Gazi'nin bizansla vereceği mücadeleler,savaşlar olması bekleniyor.
Ne zaman başlayacak?
Dizinin ne zaman başlayacağını açıklayan dizinin yapımcılığını ve senaristliğini yapan Mehmet Bozdağ Ekim ayında başlayacağını söyledi.
İşte merakla beklenen dizinin 3.sezon'un teaser'ı:


Yorum Gönder

0 Yorumlar