Üniversiteye Başlayacaklara 7 Önemli Tavsiye

2016 Ösys yerleştirme neticesinde Üniversiteyi kazanmış olan ve yeni başlayacak arkadaşlar lise döneminden üniversite ortamı hakkında fikir edinilmesi için 7 Altın Kural derledik:

1-)HOCA SINIFA GELDIĞİNDE AYAĞA KALKMAYIN!

İlkokul ve lise sıralarından beri alışık olduğumuz,hoca geldiğinde ayağa kalkma alışkanlığımızı üniversitede bitirmemiz gerekiyor çünkü artık orada ayağa kalkma yada diğer bir deyişle "Günaydın Arkadaşlar" veya "Tünaydın Arkadaşlar" dönemi bitiyor. 
2-) SİYASİ GRUPLARA DİKKAT!

Üniversite ortamında sizi kendi düşüncesini empoze etmek isteyen yada sizi kandırmak isteyen art niyetli insanlara karşı dikkatli olmanız gerekiyor çünkü siyasi gruplar kendilerini "arkadaş canlısı" göstererek sizi kötü emellerine alet edebilir,aşırı olmamak şartıyla farklı siyasi düşünceleri olan kişilerle arkadaşlık edilebilir yeter ki başkalarına hakaret etmesin.

3-)NOT TUTMAYI ALIŞKANLIK EDİNMEYE ÇALIŞIN!

Üniversitede dersleri geçmek için,ya not tutmayı alışkanlık haline getirin ya da not tutan bir arkadaş edinin,yoksa tabiri caizse "yandı yavrum keten helva" durumuna düşülebilir o yüzden ders notları yada hocaların söyledikleri kitaplar önem arz ediyor.
4-)FOTOKOPİCİ KUYRUĞUNA ALIŞIN!

Olmazsa olmaz diyebileceğimiz şeylerden biride vize ve final önceleri fotokopicide not alma,arkadaşın ders notunu çoğaltma gibi  hatta bence ilk harçlığınızı hocaların söyledikleri kitapları almak yerine bi fotokopiciye gitmenizi öneririm ya da internette araştırıp varsa pdf dosyasını indirmenizi öneririm.

5-)HARÇLIĞINIZI VEYA BURSUNUZU TASARRUFLU KULLANIN!


Üniversite öğrencilerinin en çok sıkıntı çektiği konu ise maddiyat yani para konusunda,paranın nere,nasıl harcanacağı ve tabii evde kalanlar için artan kira veye su,doğalgaz ev ihtiyaçları  kitap parası kıyafet parası,eğlence falan derken hiç bir şey elde kalmayabilir, o yüzden "evdeki hesabı çarşıya uydurmaya çalışın".

6-) ARKADAŞLIK GRUPLARINA DİKKAT!
Arkadaş olduğunuz kişiler,olduğundan farklı görünebilir ya da ev arkadaşı seçeceğiniz kişilere dikkat edin! Çünkü,ev arkadaşı olarak seçeceğiniz kişiler sizi ders çalışmaktan alıkoyabilir ya da başka sorunlar olabilir.

7-)BAHAR ŞENLİKLERİNDE GÖNLÜNÜZCE EĞLENİN!
Üniversitelerde düzenlenen bahar şenliklerine veya konserlere katılıp stresinizi atmanızı öneririm burada yeni arkadaşlar edinebilir,sosyalleşebilirsiniz öğrenci Kulüpleri ve bahar şenlikleri sosyalleşmek için birebir diyebiliriz.

Netice olarak yukarıda yazdığım 7 kural tüm Üniversitelerde için aşağı yukarı aynıdır geçen yıl Bahar Şenlikleri pek  olmadı ama diğer konular o yüzden yeni eğitim döneminde hepinize hatta hepimize başarılar dilerim,herşey gönlünüzce olsun....
Daha fazlası için takipte kalın....

Yorum Gönder

0 Yorumlar