Ek Yerleştirme İçin 5 önemli İpuçu

2016 Ösys yerleştirme sonuçları açıklandı ve boş kalan yükseköğretim programlarına kayıt almak için ek tercihler 26 Ağustos itibariyle başlamış bulunuyor 30 Ağustos'ta bitecek olan ek tercihte dikkat edilmesi gereken noktalar ve kimler ek tercihten yararlanabilecek ve bu tercihlerde dikkat edilmesi gereken 5 ipucunu sizler için hazırladık:
1-) Ek tercihte bu yıl ÖSYS sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak yani genel tercihlerde herhangi bir bölümü kazanmış ama kayıt yaptirmayan biri ek tercihten yararlanamaz.
2-) Yerleşmek istediğiniz bölüm ek yerleştirme kılavuzunda yer alan taban puana puanınız eşit veya yüksek olmak durumunda yani ;A Üniversitesi  Felsefe Bölümünü isteyen biri kılavuzda açıklanan puan 290 burayı yazmak isteyenin puanı 280 olunca sistem otomatik olarak devre dışı bırakıyor.
3-)Gitmeyeceginiz bölümleri yazmayın;çünkü o bölümü okuyacak olan sizsiniz başkaları değil, o mesleği de yapacak olan da sizsiniz o yüzden kendi kararınızı kendiniz verin ve o bölümün geleceğinide düşünün,gelecekte ne olabileceğini. 
4-)Kılavuzda açıklanan taban puanları dikkate alarak istek listenizi oluşturun,kaydedin daha sonra sistemden güncelleyebilirsiniz.
5-) Sakın! Tercihinizi son güne bırakmayın çünkü sistemde yoğunluk oluşabilme ihtimalinden dolayı son güne bırakmamaya çalışın.
 Tercih ücretlerini yatırmayı unutmayın. . Gönlünüzden geçen bölümleri kazanmanız ümidiyle... Ek yerleştirme kılavuzu için tıklayınız

Yorum Gönder

0 Yorumlar